Senaste inläggen

Av pohoiyi - 4 oktober 2014 12:45

Hej!
 I torsdags var jag på en föreläsning av Petter. Den var super! Jag har inte varit ett musikfan så, men såklart att jag har hört hans låt "Såklart!" :D Varför jag ville gå på föreläsningen var för att jag ville höra hans tankar kring barns olikheter och att vi måste acceptera alla individer för såsom de är. Något han jobbat mycket med den senaste tiden och skrivit en bok om också, som heter "16 rader". Den har fått mycket positiv kritik för. Jag har själv inte läst den men om det är den föreläsningen bygger på så kan den inte vara dålig.


"Petter" heter Petter Alexis Askergren. Han berättar om hans uppväxt och hur den har gjort honom till den han är idag. Han pratade mycket om sin mamma och på ett väldigt fint sätt. Och hon verkar har och har haft en stor betydelse för honom. Han berättade även om sina svårigheter i skolan som att han hade svårt att läsa och koncentrera sig. Och om hur han hanterade detta genom att vara rebellisk. Här är en länk ifall ni vill läsa mer om honom: http://www.lararnasnyheter.se/alfa/2013/06/12/portratt-petter-askergren


Det var lite av en ren slump att jag gick på denna föreläsning. Visste inget om den faktiskt tills jag fick veta på mitt jobb att det fanns tre biljetter över till Petters föreläsning. Efter att ha läst och hört en del om honom den senaste tiden tänkte jag: "OMG! Den måste jag ju gå på!" Jag kontaktade då hon som hade hand om biljetterna och hon reserverade en biljett till mig! Jag har så otroligt dålig koll på olika evenemang som anordnas inte bara här i Vxäjö, men överhuvudtaget. En sak ni ska veta är att när jag stod utanför Konserthuset och väntade så gick han förbi mig. Jag ville be om en bild men han pratade i telefon så jag vill inte störa. Han var typ en meter ifrån mig bara. Lite "starstruck" blev jag. (HAHA)


 

Flera föreningar hade samarbetat för att anordna denna föreläsning. Förutom Korpen så är det tre föreningar till bland annat NonStop som jag är med i.

  

En fullsatt föreläsning.

 


 

Hoppas inte han hade nåt emot att jag tog lite bilder. (Hehe)

 


 

Mycket kroppspråk och mycket svordomar. Inget för känsliga tittare. (Haha)


 

Allvarligt och roligt i en och samma föreläsning.Han avslutade föreläsningen med att visa denna låt. 

  


Kvällsmat vid 20.00 efter föreläsningen. Räkmacka från Askelyckan.Vad tar jag med mig efter en sån här föreläsning? Jo, att vissa människor blomstrar lite senare än andra men när de väl blommar ut så är de minst lika vackra som nån annan! Gå på Petters föreläsning om ni inte har sett den!
Var DU på föreläsningen?! Skriv kommentarer om vad du tyckte!
Vid tangenterna / Denise ;)Ps. Spelade in när han rappade men jag har inte tillgång till den funktionen så jag kan inte ladda upp det. Tråkigt.


__________________________________________________________________________________________________

ANNONS
Av pohoiyi - 13 september 2014 21:00

Hej!
Jag är såååå ledsen för att jag har inte lagt upp nånting på min blogg på jättelänge. Jag har inte tyckt at tjag har haft nåt kul att skriva om, men så kom jag på att jag kan ju lägga upp lite bilder på vad jag gjorde nu i somras. Kan ju vara kul för nån som planera att hitta på nåt och vill få lite tips.


I "somras" låter väldigt märkligt för mig. Har jobbat i snart 5 veckor nu och höstvädret har börjat att dra sig in i Växjö. Känns som sommarn "hände" så länge sen, men samtidigt var det ju inte länge sen. Konstig känsla under en sån här övergångsperiod.


Min pojkvän och jag åkte till Göteborg i precis i början av augusti och låg över i två nätter på Scandic Europa, som låg precis jämte Femman. Super! Vi hade det så himla bra och mysigt. Och vädret var ju helt underbart! Har varit i Göteborg många gånger, men har aldrig avnjutit stan på samma sätt som vi gjorde det denna gång. Förut var det mest för Liseberg man åkte dit för. Efter denna mini-resa vill jag göra det till en tradition att vi åker dit på somrarna. 


Nedanför har ni lite bilder på vad vi gjorde.Dag 1: Sushi till sen lunch!

 

       


På kvällen:


 

Vi åt på en utav de många restaurangena som finns på avenyn innan utgång till Yaki-Da. Och Yaki-Da var skittråkig. Trots att det inte var så mycket folk kändes stället litet. Vi valde kanske fel dag att gå ut på Yaki-Da? :(Dag 2: Frukost på hotellet.


 

Frukost baby! :)


 

Scandic har alltid så bra frukost-serveringar.


 

En infinity-pool?


 

Några goda kylande drycker på en varm sommardag. Blåbärssmoothi och nån kall kaffedryck.


 

Göteborg stad.


 

Slottskogen.


 

Vad söta de var!


 

The top of Gothenburg! NOT! HAHA


 

Vietnamesisk mat. Pho Bo och Banh Mi Thit på 5:an. 


 

Banh Mi Thit.


 

Det blev bio sista kvällen och Maleficient var det vi valde att se. Och gud så bra den var! Angelina Jolie gör inte en besviken i den här filmen.Dag 3: Mot Malmö

Vi stannade till "Flickorna Lundgren" på Skäret på vägen.


 

Dyr fika, men en mysig en. :)


   

Silverte.
Ha en fortsatt trevlig lördagskväll!
Vid tangenterna / Denise ;)


_____________________________________________________________________________________________________

ANNONS
Av pohoiyi - 23 augusti 2014 17:00

Hej!
Här är lite bilder från Londonresan jag gjorde med mina vänner. Gud vad tiden går fort. Det var två månader sen men det känns som det var igår. Två viktigaste saker för mig under en resa är att få shoppa och äta. :) Och det var det vi gjorde i London, med inslag av sightseeing. Detta inlägg kommer innehålla mer bilder än text. (Hihi)Innan resan

 


Svensk frukost innan avresan till London.Dag 1


 


    

Dim sum. Mums!


 

Chicken feet. Mums! HAHAHA
 

Tagen på bar gärning! :)   

Vietnamesisk Com Tam. 
Dag 2


 

Vi gjorde Oxford's street. 

Chinatown by night.


   


Gratis cola!Dag 3


 

Det var inte lätt att ta en selfie på bussen.


   

Vakterna byts ut varje dag runt 10-11.


 

Westminster Abbey.


 

Jag och Fish n Chips.

               


Hemresan


     

En ordentlig frukost innan hemresan.


     
Ha en fortsatt trevlig helg!
Vid tangenterna / Denise ;)__________________________________________________________________________________________________

Av pohoiyi - 5 augusti 2014 12:30

Hej!
Jag fick mig en funderare när jag såg en föreläsning på TED Talks. Föreläsaren hette Kristin Neff och hon pratade om så kallad Self-Compassion, något hon som professor studerat. Kontentan i den föreläsningen är att vi inte är snälla mot oss själva och att vi behöver vara det för att må bättre. Hon började med sina egna erfarenheter och berättade om hur hård hon hade varit mot sig själv. Detta var alltså det som triggade igång hennes intresse Self-Compassion. Självkänsla var också något hon tog upp på ett mycket intressant sätt men det får vi ta i ett senare inlägg. :)


I sina studier har hon märkt att vi är mycket hårdare mot oss själva än andra när vi gör fel. Till exempel om en nära vän kom till dig och berättade om att hen har kört på en tenta. Du hade tröstat, stöttat hen samt frågat vad du skulle kunna göra för att hjälpa hen. Vad säger du till dig själv i ett sånt läge? Jo, visst är det ofta så att man förebrår sig själv? "Gud vad dum jag är." Det som är ett snäpp värre är att man dessutom börjar jämföra sig med andra och klandrar sig själv ännu mer. "Varför klarar alla andra det men inte jag?" Känner du igen dig i det här? Du är inte ensam.


Det man ska göra är mycket enkelt, men ändå så så svårt att göra. Behandla dig själv såsom du skulle behandla en nära vän. "Cut yourself some slack!" som man säger på engelska. Alla gör fel.

 

 

Vad säger du till dig själv när du kuggar?

 

 

 

 

Hoppas ni tyckte att detta var intressant!

 

 

 

 

Vid tangenterna / Denise ;)

  

__________________________________________________________________________________________________

Av pohoiyi - 16 juli 2014 20:30

Hej folks! 
Precis som ett vykort! :DNu ska det äntligen skrivas om mina resor och vi börjar med den senare - Rhodos. VARNING! Detta är ett långt inlägg. Innan vi går in på allt vill jag först berätta att jag hade aldrig varit på en sol- och badsemester förut så detta var verkligen en annorlunda resa för mig. Annars brukar det vara en resa med shopping, shopping och åter shopping. (Hihi) Resan till Rhodos var verkligen avkopplande och det var välbehövt.


Jag har, sedan jag var liten, alltid fascinerats av storstäder och särskilt de som jag hade sett på TV eller i filmer. Därför har jag liksom alltid undrat hur alla dessa platser sett ut i verkligheten och nu när jag är äldre (Låter som om är jättegammal, men hittar dock inget bättre ord.) och har råd med att resa lite, vill jag passa på att se de platserna. Det är alltså anledningen till London, New York, Paris, Los Angeles, etc. Tycker fortfarande jättemycket om storstäder för de är så spännande. Men ibland behövs lite variation.


Inför denna sommar kände jag annorlunda (Scary!). Ni som har följt mig har säkert läst i några tidigare inlägg att jag har känt mig stressad osv. Det senaste året har verkligen varit en stor utmaning för mig när det gäller jobbet. I början av året fann jag en ny kärlek till jobbet och älskade verkligen att vara på jobbet trots att jag hade mycket mer att göra, men när stressen bara ökade och det fanns ingen tid för återhämtning var det inte roligt längre. Jag bara längtade efter lediga dagar - att få koppla av. Efter regn, kommer sol! Allt detta ledde mig till en sån underbar resa som denna! Så let us begin!


Vi bokade resan rätt tidigt och så brukar vi göra. Tycker att det känns skönt att få det gjort samtidigt får man ju nåt att längta till. Vi bokade resan redan i januari om jag inte minns fel. Först googlade vi på vart man skulle åka för en bra solsemester och då var det Grekland som många hade skrivit gott om. "Vi kör på det!" Vart i Grekland, tänkte vi då, och Rhodos låg nästan alltid längst upp på topplistorna så.."That's it. Vi tar det!" Och för att göra allt smidigare tog vi All Inclusive och att få flyga från Växjö. 


 

Ser ni att jag har skrivit "Rhodos" jämte en liten ö lite längre ner till högre? Det står redan "Rhodes" ovanför ön men jag vill göra det övertydligt för ER skull! :D Där var vi! Det ligger ju närmre Turkiet än Grekland, men hur olika länder är uppdelade har ju inte alltid något med den geografiska tillhörigheten att göra.


Hm, och Växjö flygplats. MYCKET mindre än Köpenhamns. Jag glömde ta kort! :(


 

Och så var vi uppe i himlen. (Hihi)Kalithea Mare Hotel (All Inclusive)


 

Här satt vi och väntade på att få checka in. (Cigarettfimparna var inte våra bara så ni vet.)


 

Våra välkomstdrinkar. :)Hotellet:


Hotellet i sig var väldigt stort, eller området som tillhörde hotellet var stort. Det var inte bara ett enda stort hotell utan det var som ett lägenhetsområde. Det spelade ingen roll vart man bodde, man hade tillgång till alla pooler som låg intill byggnaderna. Det enda svåra var att hitta lediga solstolar. Folk var ju så himla tidiga och snabba. Nåt som jag störde mig på var att många, inte alla, "paxade" solstolarna. De lät handdukarna vara kvar när de gick iväg och ibland dröjde det flera timmar innan de kom tillbaka. Man får inte göra så egentligen enligt hotellets regler. Först blev jag arg och gjorde likadant. Men samvetet hann ikapp mig så vi slutade göra det. :(


 

 Det fanns 3-4 stora pooler och det var ca 28 grader varmt i vattnet, men det kändes inte så för det var ännu varmare i luften, runt 40 grader. Så för mig blev det lika svårt att hoppa i de poolerna som att hoppa i vattnet här i Sverige, för det kändes så kallt. Kändes som 20 grader bara. Vid varje pool fanns det en bar där man kunde hämta hur mycket mat, snacks, frukt och drycker (Med och utan alkohol.) som helst. Visst är det lyxigt!


 

Litet mellanmål innan nästa dopp! :DHotellrummet var väldigt stort och rymligt jämfört med de flesta hotellrummen jag haft och det var väldigt fräscht. Vi fick dessutom ett med havsutsikt, typ. Det var en byggnad mellan oss och havet men vi låg lite högre upp så vi hade en väldigt bra utsikt över havet. Ville man ha havsutsikt fick man betala lite extra så vi hade tur!


 

Gratis havsutsikt.Inne på rummet fanns det konstigt nog tre sängar. Två av dem låg jämte varandra och den tredje, ja, stod längs väggen helt själv. Turligt nog kom jag på ett sätt att utnyttja den sängen också! Förvaring av smutskläder! Jepp, där la jag alla mina smutskläder. Eller så smutsiga blev väl de inte. (Hehe)


 

Den tredje sängen syns inte här men den låg till högre om sängen. 


    

Här kan ni se hotellet på utsidan. Det är mer som ett fint lägenhetsområde.

 


Service:


Personalen var väldigt trevliga. Alla kunde åtminstone lite engelska så det var inga problem. Men de var förvånansvärt duktiga på tyska! Överallt där vi var kunde man tyska. En taxichaufför berättade att förr var det många turister från Scandinavien som åkte dit men numera är det tyskar, engelsmän och fransmän som är de vanliga turisterna. Det förklarar ändå inte varför de var så duktiga på tyska. Skulle kanske ha frågat. Om DU har svaret så kommentera gärna! :D


Tyckte synd om städerskorna. När de städade rummen hade de inga vagnar eller nåt liknande för att lättare ta sig fram med alla sina städdartiklar och handdukar som de byter in och ut. De bar allting i en säck. Det kan ju inte vara bra. :S


Mat:


Vi hade All Inclusive så allt var gratis för oss på hotellet, t o m minibaren! Trots att man hade ett "armband" som står för All Inclusive så var man väldigt noga med att ta rumsnumren på restaurangerna. Jag trodde att alla hade All Inclusive men jag såg att det var flera som betalade. Så det är väl bra att de är noga med att kolla efter.


       


När det gäller maten. Hm, det var okej. Det serverades frukost, lunch och middag på båda resutaurangerna. Det var buffé för hela slanten. Inga små bufféer heller. Varje dag och varje måltid erbjöds det minst 15 olika rätter. Vi fick förrätter, huvudrätter och efterrätter till lunch och middag. Bufféerna var enorma. Påminner lite om en buffé jag åt i Vietnam. Alltså när det är så mycket mat, man orkar liksom inte ens smaka på allt. Det går inte att jämföra med de bufféerna vi har här i Sverige. 


 

 

 

I början var jag glupsk och tog mycket av allt, men jag lärde mig rätt fort sen att det var bättre att ta lite och smaka först så jag inte skulle slänga för mycket. Vi blev lite trötta på buffé efter några dagar trots att de hade olika rätter hela tiden så två gånger under resan gick vi ut och åt på en skaldjursrestarang som hette Tsampikos. Det var gott men inget för nån med en låg budget. Sedan åt vi ute ytterliggare två gånger då vi var iväg i Lindos och Faliraki.


Sammanfattningsvis kan man säga att man får väldigt mycket mat och det var jättefint upplagt, men den var bara okej. Nedanför har vi bilder från skaldjursrestaurangen Tsampikos.


               

 

De här musslorna var huvudpersonerna! Vad jag älskar de här molluskerna!

 


Aktiviteter:


På kvällarna fanns det alltid olika aktiviteter på de två större barerna som fanns. En var inomhus och en utomhus bar, som var jättemysig och den hette Safari bar. Man hade olika musikband som kom och spelade, magiker som var främst för barnens skulle och sista dagen hade man music quiz. Jag minns också att man hade vattengympa en eftermiddag. Det var lite roligt.


 

Här har vi "The Beatles" i kinesiska dräkter. :DAktiviteter utanför hotellets gränser fanns det gott om, det beror lite på vad man vill göra bara. Att åka hit för shoppingens skull är en dålig idé. Det som finns att shoppa för är souvenirer, lokala råvaror som olivolja tvål osv samt fejkade märkesväskor. Rhodos stad som låg ca 15 minuter med taxi från hotellet var tyvärr nästan mindre än Växjö centrum. Jag trodde att det var större, men ack så fel jag hade. Visserligen fanns det fanns Sephora, HM, Mark & Spencer och Topshop men det var typ i stort sett allt. Vi var klara med stan på bara 1h! Fast jag är lite glad för att det inte blev så mycket shopping ändå för annars hade vi inte haft tid över till att göra andra saker. (Hehe)


 

Parasailing i Faliraki. Som ni ser satt vi fast vid ett räcke som i sint tur är fastpänt vid fallskärmen och så går det en lina ner till en båt och med båten drar de alltså upp en när de kör. Rätt häftigt. :DFaliraki är en strandstad och ligger också bara ca 15 minuter med taxi bort. Där finns olika vattensporter som man kan göra för jättebra priser. Vi hade beställt Parasailing och Banana Boat men det blev bara Parasailing eftersom det var för få som hade bokat Banana Boat. Så det var lite synd. Vi fick pengarna tillbaka och gratis fotografi på Parasailing, som egentligen hade kostat 10€ extra. Riktigt sjysta var de! Det roliga var att jag var så peppad på att "Parasaila" och jag var den som ivrigast, men det var jag som mådde mest illa efteråt. (HAHAHA)


 

Lindos. Det var såååå varmt! Och inte riktigt som Santorini.Lindos var den sista staden vi åkte till. Detta var något personalen på hotellet rekommenderade oss att åka till. De sa att vi skulle få se såna där typisk grekiska vita hus. Då föreställde jag mig att det skulle se ut som Santorini, som man har sett på bild. Och på ett sätt gjorde det, men inte riktigt lika fint. Det fanns sedan en slags fästning som man kunde gå uppför men det var alldeles för varmt så det slutade med att vi inte var där så länge och åkte hem kanske efter en timme. Tur att det gick rätt bra bussar till och från.


 

 

Riktit fint och mysigt på kvällarna och inga myggor!Hotellet: 8/10

Service: 8/10

Mat: 5/10

Aktiviteter: 7/10

Shopping: 3/10

Vädret: 10/10


Poäng: 7Pris: 8000kr/pers för 1 vecka
Vid tangenterna / Denise ;)
Ps. Tack för skjutsen F! (HAHA)


__________________________________________________________________________________________________

Av pohoiyi - 7 juli 2014 14:00

Hej på er alla goda och glada! :D

Ett stort välkommen hem till mig själv! Jag har varit iväg på ännu en härlig resa, men det tänker jag inte skriva om nu. Detta är endast en liten uppdatering med bilder på det tidigare inlägget.


Tur nog hittade kompisen till mig ett foto där jag stod jämte Anh Minh!   

Anh Minh var så fin och gullig. Jag är dock blev inte så bra. Så jag visar den här bilden enbart för ER skull. :PNedanför har ni bilder på framsidor av Paris By Nights och Asia Entertainments DVD. Som ni kan se så är de rätt lika. Väldigt mycket på framsidan och det blir så i och med att det är många artister som är med i showerna. Och det är ju inte mer än rättvist att alla ska få vara med.


     

Vid tangenterna / Denise ;)


__________________________________________________________________________________________________

Av pohoiyi - 23 juni 2014 19:15

Hej på er!

Hoppas ni haft en underbar början på sommarn. Själv var jag i London några dagar med mina vänner. Fy vad roligt det var. Fruktade att det kanske skulle bli lite bråk för att vi har så många olika viljor och olika intressen. Men det gick bra! (Hihi) Kan skriva ett inlägg om resan ifall ni är nyfikna på vad man kan göra och äta där. :D


Detta inlägg ska handla om en vietnamesisk artist, Anh Minh, som jag gillar mycket! Tycker hon är jättefin och sjunger väldigt bra. Gillar att hon försöker hitta sin egen väg och följer sina drömmar. För att föstår vad jag menar med detta måste jag berätta lite om den vietnamesiska pop musiken.


Bakgrundsfakta:


I många år har den vietnamesiska pop musiken nästan bara bestått utav covers på låtar från andra länder som Frankrike, Hong Kong (Tillhör Kina sen 1997.) och USA. Tittar man tillbaka är det svårt att hitta en poplåt som man skrivit själv. Även idag har den inte riktigt hittat sin identitet utan hämtar mycket influenser från Kpop som är koreansk pop. Här börjar det bli lite mer komplicerat. Saken är den att den vietnamesiska musiken produceras huvudsakligen i två olika länder; Vietnam (mer inspirerad av Kpop) och USA. Jag har skrivit mest om den musiken som produceras i Vietnam. Den musiken jag brukar och gillar att lyssna på är den som produceras utav olika bolag i USA. Såvitt jag vet finns det följande bolag: Paris By Night, Asia Entertainment, Van Son och Tinh Yeu Va Tuoi Tre. Dessa är bolag/shower producera och signa artisterna. De två första är de två största och det är dem jag tänker skriva mer om.


Paris By Night är en gammal och etablerad show som är populär än idag. De har olika artister som står för olika musikstilar. Här har vi både unga och äldre artister som sjunger nyare och äldre låtar. Showerna är live men de spelas också in för de som inte kan eller ha råd att närvara och en sån video kostar kanske runt 150-300kr och varar kanske i 2-2.5h Observera att den är redigerad så den verkligen längden av konserten är förmodligen mycket längre.


Asia Entertainment har numera fokuserat mycket på äldre klassiker och tilltalar kanske mer den äldre vietnamesiska generationen även om de har unga artister också.


Den vietnamesiska pop musiken är fortfarande på en väldigt nybörjarstadie om man jämför med vår västerländska pop musik. Med det sagt finns det mycket talanger och en av dem är Anh Minh. Hennes senaste album är ett, jag måste säga, gigantiskt steg framåt. Tycker inte att det liknar nåt annat hon har gjort tidigare. Det känns fräscht och är liksom henne. Det finns flera spår i det albumet som jag gillar. En av dem är den låten nedanför.


Låten heter Remember Me och fråga mig inte vad den handlar om exakt för jag förstår inte precis allt det hon sjunger om. Tycker mest om melodin. (Hehe)Hon var signad av Asia Entertainment från första början men frilansar numera och har sjungit ett par gånger på Paris By Night.


Jag har faktiskt träffat henne! Hon och fyra andra vietnamesiska artister från USA turnerade i Europa då och jag tror att det var i December 2010 som de var i Sverige. Konserten ägde rum på Sundspärlan i Helsingborg. Jag minns att det var skitmycket folk! Hade aldrig sett så många vietnameser på samma ställe i Sverige förut. (Haha) 


Under pausen satt de fem artisterna vid ett bord för att sälja sina skivor och ni kan tänka er hur mycket folk det var som flockades runt dem. Hursomhelst lyckades jag tränga mig fram men typ vid sidan och där satt Anh Minh. Jag petade lite på hennes arm och bad om jag kunde få ta kort med henne och hon bara: "Sure!" (HAHAHA) Hon verkade vara jättegullig! Jag kan inte lägga upp bilderna för jag hittar inte dem! OMG, så jobbigt. :( Ska se om en kompis ha de bilderna. Får göra en uppdatering i så fall.

Hoppas ni gillade detta inlägg!

Vid tangenterna / Denise ;)


__________________________________________________________________________________________________

Av pohoiyi - 31 maj 2014 14:45

Hej på er!
Lyxbrud i en billig förpackning. (Hihi)  Hur är läget?! :D


Idag ska det handla om hudkräm för hela slanten. Jag har länge varit trogen Dermalogica Age Smart Super Rich för att den har funkat så bra. (Jag måste dock använda den tillsammans med ett serum, mer specifikt Clarins Hydraquench serum för att få optimal återfuktning. Tror jag har skrivit om det här i ett tidigare inlägg.) Den verkligen jättebra särskilt för torr hy. Den enda nackdelen är att den är jättedyr! 500kr för 50ml är det billigaste jag lyckats hitta den för. På svenska hemsidor ligger den nog runt 700kr. Den är inte så jättedryg om jag ska vara ärlig. Tar slut på ca en månad och kan ni tänka er 500kr för en hudkräm i månaden? Det blir väääldigt dyrt i längden. 


Därför bestämde jag mig för att hitta ett billigare alternativ och det gjorde jag. Följer många skönhets gurus på Youtube och flera av dem pratar gott om ett det amerikanska märket (Tror jag.) First Aid Beauty. Deras produkter påstås vara skonsam mot huden precis som produkter från det franska märket La Roche-Posay.


       


Jag har testat två ansiktskrämer från FAB (First Aid Beauty): First Aid Ultra Repair och Dual Repair. Den första är mer som en lotion och den är bra men är inte tillräckligt återfuktande om man är väldigt torr. För mig passar den bättre till att ha under varmare tider som nu under sommaren. Den andra som jag använder nu är mer som en kräm och är fetare. Den har varit en bra ersättare till Dermalogica Age Smart Super Rich. Kommer att gå tillbaka till Ultra Repair nu när det är varmare.


Visste ni att fokusen på många "anti-ageing" krämer är just att ge fukt och återfuktar huden? Lärt mig av många professionella makeup-artister (som Lisa Eldridge, Charlotte Tilbury, Wayne Goss) på Youtube att det är just fukt huden behöver när man blir äldre. 


Känns alltid svalkande och lent mot huden. Produkten lovar att:


- stärka hudens naturliga skydd.

- stimulera huden.

- minska hudens känslighet samt motverkar ålderstecken.

- absorberas i huden fort och effektivt för ett mer dramatiskt resultat.

- återfukta huden och minska fina linjer och rynkor.


Jag vet inte om krämen gör allt den påstår, men jag håller definitivt med om att den verkligen återfuktar. Jag har testat flera olika krämer men inga som har funkat som den här förutom Dermalogicas kräm också då. Jag har varit supertorr och FAB Dual Repair har verkligen varit räddaren i nöden. (Not sponsored.) Min hud känns lenare, "fuktigare", finare, mycket bättre helt enkelt! Nåt annat som jag tycker är extra bra är att krämen känns inte kemikaliskt. Och den luktar inte konstigt. Jag vet inte vad det är men den känns "naturlig". Dock måste ni tänka på att den här krämen har funkat på mig. Det är inte säkert att den funkar på alla. Även om att det står att det är parabenfri osv betyder det inte att man inte skulle kunna vara känslig mot det. Man kan vara känslig mot ALLT. Be gärna om prover innan ni köper! Jag är ju lite av en "Daredevil" (Hihi) så jag chansar ibland. Denna gång hade jag tur! :D


Ni kan läsa mer om produkten på feelunique.com, som är en sida jag brukar handla krämer osv. på, eller på deras egna hemsida firstaidbeauty.com. 

Jag är inne på min andra burk nu.
Fördelar:


Väldigt återfuktande. (Passar bäst till torr hy.)

Parfymfri.

Parabenfri.

Gör huden len.

Huden får lyster.

Bra för känslig hud.


Nackdelar:


Är inte så jättebillig, men jag tycker att det är värt det. (Ca 350kr)

Förpackningen är kanske inte den finaste. (Men det är ju innehållet som räknas.)
First Aid Beauty Dual Repair: DENISE-APPROVED   

Vid tangenterna / Denise ;)


__________________________________________________________________________________________________

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se